Αναμνηστικό βίντεο για την αποφοίτηση

Ακολουθεί σχέδιο εργασίας για την αποφοίτηση της Στ’ τάξης:

Κάθε μαθητής ετοιμάζει μια ατομική βίντεο-παρουσίαση στο Canva.com (βλ. σχετική ανάρτηση). Προτείνεται να δημιουργήσει 3-4 σελίδες (καρέ) με τα εξής χαρακτηριστικά:

1η σελίδα: Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας και μία πρόσφατη φωτογραφία

2η σελίδα: Κολλάζ φωτογραφιών μαθητή/τριας από διαφορετικές ηλικίες. Μαζί, μια πρόταση για αυτό που τον χαρακτηρίζει (π.χ. “Μου αρέσουν τα ταξίδια”).

3η σελίδα: Κολλάζ φωτογραφιών μαθητή/τριας από διαφορετικές ηλικίες. Μαζί, ένα μήνυμα για τη ζωή, τους συμμαθητές ή ό,τι άλλο κρίνει εκείνος/η (π.χ. “Κάθε μέρα μια καινούργια αρχή”)

Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν τις ακόλουθες εργασίες:

  • Ένωση όλων των ατομικών έργων σε ένα βίντεο (σε αλφαβητική σειρά)
  • Συγκέντρωση προτάσεων για κατάλληλη μουσική υπόκρουση (η τελική επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία από την ολομέλεια)
  • Ψηφιοποίηση και συγχρονισμό ήχου στο βίντεο
  • Δημιουργία βίντεο με τις αναμνηστικές φωτογραφίες του τμήματος με τις δασκάλες τους (προαιρετικά)

Το τελικό προϊόν μπορεί να μοιραστεί ως αναμνηστικό σε όλο το τμήμα και να προβληθεί στη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης.

 

Προσοχή: Θα χρειαστούν διευκρινίσεις της μορφής:

Το παρόν βίντεο προορίζεται αποκλειστικά για προσωπική χρήση από τους απόφοιτους της Στ’ τάξης του……….  Δημοτικού Σχολείου …………………………. της σχολικής χρονιάς ……

Σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR)που τέθηκε σε ισχύ από τις 25/5/2018, δεν επιτρέπεται να υποστεί μεταγενέστερη επεξεργασία και να δημοσιοποιηθεί σε έντυπο υλικό ή σε ιστότοπους ή σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς να υπάρχει, εκ των προτέρων, η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΡΙΑ
Email: msouria@sch.gr
ΤΑΞΗ: ΣΤ τάξη Δημοτικού
ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ: Δημιουργώ και εκφράζομαι με ζωγραφική, πολυμέσα, παρουσιάσεις and Υλοποιώ σχέδια εργασίας και έρευνας (project)
ΕΙΔΙΚΟ EVENT: Αποφοίτηση
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ: 6
ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ: Άδεια Creative Commons
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ
0 0 Ψήφοι
Αξιολογήστε την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα
Εγγραφή στις ανατροφοδοτήσεις
Ενημέρωση για
2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Δέσποινα Μπαρμπαρή
Member
Δέσποινα Μπαρμπαρή
3 years ago

Προσοχή συνάδελφοι! Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουν τα παιδιά προσωπικά στοιχεία τους (όπως το ονοματεπώνυμό τους ή φωτογραφίες τους) σε online εφαρμογές που δεν καλύπτονται από το ΠΣΔ και το Υπουργείο Παιδείας. Αν συμβεί οτιδήποτε, θα έχουμε ευθύνη. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή και αφού πάρουμε το βίντεο του κάθε παιδιού, τα ενώνουμε και δημιουργούμε το τελικό. Το διανέμουμε αφού έχουμε την ενυπόγραφη δέσμευση των γονέων που αναφέρατε για τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών τους.

2
0
Προσθήκη ανατροφοδότησηςx
()
x